Winter werkbezoeken #1

werkbezoek1-1donderdag 18 januari 2018 20:00

Deze winterperiode zoeken we als fractie onze Veerse ondernemers op!

De eerste middag 5 januari j.l. zijn we met een aantal fractiegenoten en de wethouder op werkbezoek geweest bij een tweetal ondernemingen in onze gemeente.

Als eerste waren we te gast bij de zuivelboerderij Hoogelande van fam. Van Eenennaam. Hier wordt de melk van de koeien voor een groot gedeelte verwerkt tot yoghurt, vla en toetjes. Tussen de melkrobots en koeien zijn we bijgepraat door de enthousiaste boer en ondernemer over het ‘reilen en zeilen’ op deze boerderij.

Het volgende bezoek was bij recreatieboerderij ‘t Munnikenhof, waar we gastvrij werden ontvangen door fam. Janse en fam. Maljaars. Op deze voormalige boerderij kregen we een rondleiding en hebben we de appartementen die in de schuren zijn gebouwd gezien. Zelfs het varkenshok is ingericht en wordt verhuurd als trekkershut. Tenslotte werd ons de lange geschiedenis van ‘t Munnikenhof, waarbij naast gelegen kasteeltje ook toe behoorde, verteld.

Het was een zeer geslaagde middag waar we het wel en wee van deze Veerse bedrijven gezien en gehoord hebben. Altijd weer goed om dit alles in het veld te ervaren. Op naar de volgende bedrijfsbezoeken.

« Terug