Winter werkbezoeken #2

werkbezoek2-1vrijdag 26 januari 2018 09:30

Deze winterperiode zoeken we als fractie onze Veerse ondernemers op! Vrijdag 19 januari hebben we drie Veerse bedrijven bezocht.

Deze middag zijn we gestart bij siersmederij Matthijsse in Meliskerke van Ido en Els Matthijsse. Alle producten van hekwerk tot torenhaan die in de werkplaats worden gemaakt zijn maatwerk. De klantenkring gaat tot ver over de landgrens. Ook kregen we een rondleiding door de timmerwerkplaats. Dit houtbewerkingscentrum is opgezet voor kleinschalige dagbesteding en arbeids(re)-integratie, daarnaast worden er ook cursussen aangeboden. Een prachtig particulier initiatief, alhoewel de praktijk nog veel hobbels kent. Daarom ook petje af voor het doorzettingsvermogen van deze ondernemers.


Het tweede bezoek ging naar pootgoedteeltbedrijf en minicamping Rustenpolder van de familie Maljaars in Vrouwenpolder. Dit akkerbouwbedrijf is ca. 120 ha. groot en is gespecialiseerd in pootaardappelen. Van deze telers zijn er maar enkelen in Zeeland.

We hoorden dat er veel overlast is van herten. Ondanks vele maatregelen is er recent toch voor tienduizenden euro’s wildschade veroorzaakt aan de pootaardappelen. We kregen een rondleiding over het bedrijf en de ruim opgezette minicamping met 25 eenheden. Een mooi akkerbouwbedrijf, met een specialisme.


Ons laatste bezoek deze middag was bij Anno Nu in Oostkapelle. We werden gastvrij ontvangen door bedrijfsleider Jurjen van der Meulen en de kok. We kregen de hotelkamers die recent zijn gerenoveerd te zien. Het bedrijf heeft nog meerdere toekomstplannen. Op termijn willen ze de keuken gaan vernieuwen en gasloos gaan koken. Ook de inventaris van het restaurant staat op nominatie aan te pakken. Een mooie onderneming met enthousiaste mensen.

We kunnen weer terugkijken op een geslaagde middag met dank aan deze Veerse ondernemingen. We kijken alweer uit naar de derde ronde.

« Terug