Winter werkbezoeken #3

werkbezoek3-1woensdag 14 februari 2018 21:30

Deze winterperiode zoeken we als fractie onze Veerse ondernemers op! Vrijdag 2 februari waren we te gast bij drie Veerse familiebedrijven.

Deze middag zijn we gestart bij strandcamping Valkenisse van Boudewijn de Groot en zijn familie. 10 jaar geleden hebben zij dit bedrijf overgenomen en stapsgewijs wordt de camping van ca. 400 accommodaties vernieuwd. Tijdens de rondleiding op deze keurig onderhouden camping hebben we o.a. de kampeerplaatsen met privé-sanitair bekeken en het veld waar na het seizoen nieuwe chalets geplaatst. Ook kregen we te horen dat het een hele uitdaging is om aan seizoenwerkers voor schoonmaak en horeca te komen. Een prachtige camping met een duidelijke toekomstvisie!

Het volgende bezoek waren we te gast op akkerbouwbedrijf en minicamping Koets aan de Breeweg te Biggekerke. We werden gastvrij ontvangen in de zorgwoning die recent op de boerderij is geplaatst. De familie Koets is 1954 gestart met 3 kampeerplaatsen en was toen een van de eerste minicampings in de omgeving. We kregen prachtige verhalen te horen over deze beginjaren. De minicamping heeft nu 25 eenheden, enkele families komen alle vanaf de beginjaren. 

Als laatste gingen we op bezoek bij B&B Bed en Brood in Veere. In het monumentale Godshuis was eerder het gemeentehuis van Veere gevestigd. Paul Barendrecht en Willy Huijbregtse hebben dit pand verbouwd tot een luxe B&B met behoud van het monumentale karakter. Paul is tevens voorzitter van de middenstandsvereniging Veere, het parkeren en de stille winterperiode in Veere zijn ook gelijk besproken aan de oude gemeenteraadstafel. 

Het was wederom een enerverende middag.

 

« Terug