Werkbezoeken

woensdag 06 februari 2019 20:15

24 januari zijn we als fractie en een gedeelte van het bestuur op werkbezoek geweest.

Om 13:30 zijn we begonnen bij Dominicus in Westkapelle. Daar werden we ontvangen door een van de drie eigenaren van Dominicus. Hij heeft ons rondgeleid door de showroom en door de werkplaats. Hij heeft ons de verschillende soorten natuursteen laten zien die ze gebruiken. In de werkplaats hebben we de verschillende apparatuur gezien die wordt gebruikt. Er werd nog door een van de fractieleden gevraagd of er ook aan duurzaamheid wordt gedacht. Als antwoord daar op hebben we gekeken bij hun waterkringloop. Daarnaast vertelde hij dat vanwege hun recente overname van het bedrijf, duurzame inkopen niet tot de mogelijkheden behoort.

Toen het 15:00 was zijn we in de auto gestapt richting Zoutelande. Daar hebben we een rondleiding gehad van de directeur van de school. Deze school is gehuisvest in een multifunctionele accommodatie (MFA) waarin, naast de school, ook een kinderopvang en het dorpshuis zitten. We zijn blij om te horen dat de directeur erg tevreden is met het gebouw. De bezetting van het dorpshuis is best goed. Dat komt mede door het feit dat de school een gedeelte gebruikt als klaslokaal. De samenwerking tussen de school en het dorpshuis is erg goed. We hebben genoten van de passie waarmee de directeur ons heeft rondgeleid!

Het was al ruim 17:00 uur geweest voor we weer in de auto zaten naar de Gouwe Gheijt in Grijpskerke. Het duurde eventjes voor we ons eten kregen, maar dan hadden we ook wat. De soep, het vlees en de friet waren erg lekker!

Om 19:15 zijn we vertrokken naar van Dam in Aagtekerke. Hij heeft ons verteld hoe zijn varkensstal tot stand is gekomen. We hebben ons verbaasd hoe goed hij bekend is met allerlei regelingen. Ook zijn berekeningen en ideeën zijn zeer indrukwekkend. Zo heeft hij een bijzonder goed koel- en verwarmingssysteem wat bijna geen energie kost en heeft hij zijn oude stal bijna volledig een nieuwe bestemming kunnen geven door matrialen te hergebruiken in de nieuwe stal. Ook heeft hij een bijzonder systeem voor zijn mest, wat er voor zorgt dat er bijna geen geur komt van de varkens.

We kunnen terug zien op een zeer leerzame en mooie middag!

« Terug