PZC interviewt lijsttrekker René Molenaar

3J5A9084 kopiëren (1).jpegdinsdag 07 december 2021 19:26

Recent interviewde de PZC onze lijsttrekker, René Molenaar. Hieronder een integrale weergave van dit interview.

ZOUTELANDE - Oud-wethouder René Molenaar (64) wil terugkeren in de Veerse politiek. Niet voor zijn oude partij het CDA maar voor de ChristenUnie. Hij is lijsttrekker bij de komende verkiezingen en sluit een terugkeer als wethouder op voorhand niet uit. ,,Binnen de CU hebben we meerdere kandidaten die een wethouderspost zouden kunnen vervullen. Maar zover is het nog niet. Laten we eerst maar eens zorgen dat we één of meer zetels halen.”

Emile Calon 07-12-21, 15:18


Voor de eerste keer sinds tijden doet de CU als zelfstandige partij mee aan de raadsverkiezingen in Veere. Deze hele eeuw vormde die partij een gezamenlijke lijst met de SGP en wist daardoor steeds de grootste te worden. Tijdens de laatste verkiezingen voor de Tweede Kamer bleek dat er in Veere genoeg mensen stemden op de CU om een raadszetel te kunnen halen. ,,Dus daarop besloot het bestuur om daar ook voor te gaan.”

Buitenproportionele parkeertarieven

Toen hij in 2018 na acht jaar afscheid nam als wethouder had hij niet verwacht dat hij nog eens een poging zou doen terug te keren. Hij bleef de lokale politiek wel volgen. ,,En niet altijd met een groot genoegen.” Zo vindt hij het begrijpelijk dat het betaald parkeren is ingevoerd langs de kust. ,,Maar de manier waarop is desastreus met buitenproportionele tarieven.” Zelf vindt hij dat er alleen betaald moet worden voor parkeren in de kernen door bezoekers tijdens het toeristenseizoen. Hij geeft ook aan dat hij zich zorgen maakt over de verhoudingen binnen de Veerse politiek. ,,Ik wil straks graag een bijdrage leveren aan het verbeteren daarvan.”

We moeten zorgen dat het vertrouwen in de gemeente­lij­ke overheid terugkeert

René Molenaar, Lijsttrekker ChristenUnie Veere

Wat hij vreselijk vindt is dat hij op straat veel mensen hoort schamperen op de lokale Veerse politiek. Dat raakt hem. ,,We moeten dus zorgen dat het vertrouwen in de gemeentelijke overheid terugkeert.”

Zijn overstap van het CDA naar de CU was geen makkelijke. ,,Mijn grootvader was al actief voor de ARP, mijn vader was raadslid voor het CDA. Ik kom dus uit een echt CDA-nest. Maar het profiel van het CU past toch meer bij mij.” Hij vindt het CDA op lokaal en nationaal niveau ook te behoudend en niet zorgzaam genoeg voor medemens en milieu.

Met de komst van een aparte lijst voor het CU kan het heel wat drukker worden in de gemeenteraad. Nu zitten er zes partijen: CDA, DTV, HvV, PvdA/GL, SGP/CU en VVD. Oorspronkelijk waren dat er vijf maar HvV van Stijn van Kervinck is een afsplitsing van DTV nadat die partij tussentijds het oude college van DTV, SGP/CU en VVD inruilde voor CDA, DTV en PvdA/GL. D66 staat ook klaar om mee te doen zodat de kans bestaat dat er straks acht fracties zijn die de gemeente gaan besturen.

« Terug

Reacties op 'PZC interviewt lijsttrekker René Molenaar'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.