Even voorstellen: Lars Jacobusse

Lars Jacobusse2.0.jpeg10-02-2022 21:59 10-02-2022 21:59

In de periode richting de Gemeenteraadsverkiezingen, stellen onze kandidaten zich aan u voor. Vandaag: Lars Jacobusse.

Wie ben je?

Ik ben Lars Jacobusse (25) en ik woon in Meliskerke. Ik ben graag buiten, ik maak graag muziek (piano) en ik kook graag.

Ik word blij als ik mensen die zich niet gezien of van elkaar verwijderd voelen, bijeen kan brengen en vooruit kan helpen. Verder ben ik geïnteresseerd in de verhalen van mensen en plaatsen; om die reden ben ik in deeltijd journalist en communicatieadviseur. Daarnaast ben ik als statenlid van Zeeland al langer bezig met politiek. Tegelijkertijd ben ik nu kandidaat voor de CU in Veere en dat vraagt misschien om wat uitleg; het is niet direct waarschijnlijk dat ik word gekozen voor een zetel. Maar mocht dat wel gebeuren, dan zal ik dat signaal heel serieus nemen. Ik vind dat je jezelf anders niet verkiesbaar zou moeten stellen.

Wat vind je belangrijk?

De eerste roeping van de mens: het bebouwen en bewaren van de schepping. Veere is maar een postzegeltje en de schepping is niet maakbaar; dat doet niks af aan onze opdracht voor dit prachtige postzegeltje. Zuinig zijn op ons landschap en ambitieus klimaatbeleid dat rechtvaardig is; rechtvaardig richting volgende generaties en rechtvaardig voor de zwakkere schouders nu.

Waarom ChristenUnie?

De ChristenUnie is een partij met oog voor de menselijke maat, met dankbaarheid voor de Schepper en wat Hij gemaakt heeft. In Veere moeten we oog hebben voor persoonlijke verantwoordelijkheid, de enorme kracht van onze gemeenschappen, maar ook voor wie tussen wal en schip valt.

De ChristenUnie slaagt er in mijn ogen van alle partijen het beste in, om macht dienstbaar te maken aan principes. Die baseren we op het Evangelie, dat consequenties heeft voor rechtvaardig en vreedzaam samenleven.

« Terug

Reacties op 'Even voorstellen: Lars Jacobusse'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2022

november

mei

april

maart

februari