Even voorstellen: René Molenaar

3J5A9084 kopiëren (1).jpeg14-02-2022 22:13 14-02-2022 22:13

In de periode richting de Gemeenteraadsverkiezingen, stellen onze kandidaten zich aan u voor. Vandaag onze lijsttrekker, René Molenaar.

Wie ben je?

Ik ben René Molenaar (64 jaar) en woon met mijn vrouw Arienne in Zoutelande. Ik heb verschillende functies gehad in het onderwijs. Momenteel ben ik inspecteur van het onderwijs.

Ik heb ruime ervaring in het openbaar bestuur; 4 jaar als raadslid en 8 jaar als wethouder. Ik ben daarnaast bestuurslid van een aantal culturele organisaties, toezichthouder in de zorg en lid van de kerkenraad van de PG Zoutelande. Tenslotte ben ik ook musicus.

Wat vind je belangrijk?

Een gemeente is de eerste overheid voor onze inwoners. Voor allerlei zaken is de gemeente nodig. Ik vind het belangrijk dat er vertrouwen is in het handelen van de gemeente.

De dienstverlening moet voorspelbaar, snel en goed zijn. Ik wil een bijdrage leveren aan een constructieve en op samenwerking gerichte Raad. De Raad moet kaders stellen en controleren. Het college moet ruimte hebben om te besturen. Ik ga mij inzetten dat het samenspel tussen Raad en College gericht is op het bereiken van resultaten voor onze burgers. Dat vraagt om zorgvuldige afwegingen en besluiten die het algemeen belang dienen. Belangrijke kernwaarden voor mij zijn; integriteit, respect, kwaliteit en inclusie. Voor mij zijn de inbreng van inwoners (burgerparticipatie), draagvlak voor besluiten, zorg voor de schepping, leefbaarheid in de kernen en veiligheid belangrijke thema’s.

Waarom ChristenUnie?

Ik vind de inspiratie van het politiek handelen in de Bijbel. Jezus vertelde de mensen dat Hij niet gekomen was om gediend te worden maar om te dienen.

Politiek bedrijven vanuit de beginselen van de ChristenUnie is dienstbaar zijn aan de samenleving. Die houding past mij als een jas.

Lees hier ook het interview dat de PZC met René hield: https://www.pzc.nl/home/oud-wethouder-rene-molenaar-wil-terug-de-politiek-in-maar-niet-voor-het-cda~ad9e4f6e/

« Terug

Reacties op 'Even voorstellen: René Molenaar'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2022

november

mei

april

maart

februari