Maak kennis met onze wethouderskandidaat: Bert Tuk

Bert Tuk Portret02-05-2022 19:00 02-05-2022 19:00

Afgelopen week werd officieel bekend dat we samen met SGP, VVD en HvV de komende jaren een coalitie gaan vormen om gemeente Veere te besturen. Inmiddels mogen we ook onze kandidaat wethouder voorstellen: Bert Tuk (59). Hierbij een kort interview met Bert.

"Ik ben Bert, 59 jaar en ruim 33 jaar getrouwd met Carla. We hebben twee mooie dochters en een knappe zoon, en ook al vier prachtige kleinkinderen!" introduceert Bert zichzelf.

Hoe ben je bij Veere en de ChristenUnie in Veere betrokken geraakt?
"Door de fractie ben ik gevraagd om wethouder te worden in deze gemeente. Een mooie gemeente, maar ook politiek uitdagend."

Wat had jij al met Veere voordat je hiervoor gevraagd werd?
"Sowieso hebben we als gezin een warm hart voor Walcheren en met name gemeente Veere. Daarnaast hebben mijn vrouw en ik zeven jaar het prachtige minigolfbaantje in de duinen van Domburg geëxploiteerd. We kwamen hier al veel en zijn goed bekend hier."

Waar kom je vandaan en wat is je beroep?
"Wij wonen in het mooie Ouddorp, lekker dicht bij het strand. Ik werk als ZZP’er en probeer daarbij vooral te doen wat ik leuk vind en waar ik zelf energie van krijg. Mijn advieswerkzaamheden zijn met name gericht op ecologie en behoud en herbestemming van cultureel erfgoed."

Waaruit bestaat je politieke ervaring?
"Ik ben in 2010 in de politiek gerold door de vraag of ik voor de ChristenUnie wellicht wethouder wilde worden in toen nog gemeente Goedereede. Dit heb ik tot de fusie in 2013 gedaan en ben toen als raadslid in de nieuwe gemeente doorgegaan. Sinds een aantal jaren ben ik fractievoorzitter en afgelopen keer ook lijsttrekker. Omdat ik graag actief bestuur, wat bij onze gemeente vooralsnog niet aan de orde is, heb ik de uitdaging om in Veere aan de slag te gaan, graag aangenomen."

Ben je daarnaast ook nog maatschappelijk actief?
"Kerkelijk ben ik actief in de Doopsgezinde gemeente in Ouddorp. Daarnaast zijn we sinds een aantal jaar eigenaar van kasteelberg Spreeuwenstein, die we samen met andere partijen weer een herkenbare en beleefbare plaats willen geven."

 Wat doe je als je vrije tijd hebt?
"Dan wandel ik veel en fiets ik samen met mijn vrouw door Nederland, en soms ook daarbuiten. Ook tennis ik minimaal één keer in de week bij LTCO, de tennisvereniging in Ouddorp. Als het lukt ga ik graag skiën in de winter en daarnaast tuinier ik met veel plezier."

Wat wil je voorlopig nog kwijt?
"Ik maak graag nader kennis, dus ik hoop, als mensen dit lezen: tot ziens!"

CV Bert Tuk

- 2010-2013 | Wethouder van Goedereede
- 2013-2022 | Gemeenteraadslid Goeree-Overflakkee (sinds 2017 als fractievoorzitter ChristenUnie)
- 2019-2021 | Steunfractielid Waterschap WSHD
- 2013-heden | Eigenaar De Groene Specht advies en ontwikkeling, advies op het snijvlak van ecologie, economie en cultuurhistorie

Nevenactiviteiten:
- Lid Raad van Advies Stichting Het Zeeuwse Landschap
- Gecertificeerd IVN natuurgids
- Voorzitter kerkenraad Doopsgezinde gemeente Ouddorp

« Terug

Reacties op 'Maak kennis met onze wethouderskandidaat: Bert Tuk'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2022

november

mei

april

maart

februari